SCOALA

SCOALA GIMNAZIALA ,,ION HAULICĂ” IPATELE

este singura şcoală cu personalitate juridică din comuna Ipatele , judetul Iaşi.

Comuna Ipatele este situată în partea de sud a judeţului Iaşi având ca vecini:

- la nord : comuna Mironeasa

- la vest : Tungujei, Grieşti, Valea Popii,

- la sud-Oraşul Negreşti ( jud.Vaslui)

- la est: comuna Şcheia , comuna Drăguşeni

În arhiva şcolii primele documente care atestă funcţionarea învăţământului sunt din 1897(un catalog).Din informaţiile bătrânilor din sat şcoala funcţiona într-o casă cu două camere.

Învăţământul gimnazial s-a desfăşurat prima dată în anul 1932 până în anul 1947 când s-a mutat in satul Cuza Vodă. Din anul 1963 , când s-a construit actualul local al şcolii , învăţământul gimnazial a funcţionat continuu în catul Ipatele. În acelaşi an s-a desfiinţat învăţământul gimnazial în satul Cuza Vodă pentru că s-a micşorat populaţia şcolară.

De atunci şi până în prezent localurile şcolilor au fost reparate şi modernizate după posibilităţi ,fiecare structură având câte un laborator de informatică.

Singura personalitate cunoscută care a învăţat la Ipatele este academicianul Ion Haulică (fost profesor la Facultatea de medicină şi farmacie Iaşi) nume ce a fost preluat de la 1 septembrie 2012 pentru Şcoala Ipatele.

Şcoala Ipatele are 3 structuri:

- Şcoala gimnazială ,,Ion Haulică ”

- Şcoala gimnazială Bîcu

- Şcoala primară Cuza Vodă

Pe parcursul anilor absolvenţii clasei a VIII a au urmat cursurile liceului la Negreşti , din judeţul Vaslui sau la Iaşi, apoi au urmat cursuri universitare dar foarte puţini s-au întors în sat.

În ultimii ani s-a reuşit să se ocupe catedrele cu personal calificat.

DIRECTOR,

PROF .BOACĂ GEORGETA

SCOALA GIMNAZIALA ,,ION HAULICĂ” IPATELE

Com. Ipatele , Jud. Iaşi

Tel/fax :0232.228861

e-mail :